Terug naar de vorige pagina
Schrijver(s)/ Dichter(s):
Artur Solomonov
Titel:
Hoe we Stalin ten grave droegen. Een toneelstuk over flexibiliteit en onsterfelijkheid
Samensteller(s):
-
Vertaler(s):
Yolanda Bloemen & Hans Reinders
Prijs:
€ 14,00
ISBN 10:
90 73023 76 9
ISBN 13:
978 90 73023 76 5
pagina's:
56
Voeg toe aan winkelwagen Hoe we Stalin ten grave droegen. Een toneelstuk over flexibiliteit en onsterfelijkheid, Yolanda Bloemen & Hans Reinders bestellen
Hoe we Stalin ten grave droegen. Een toneelstuk over flexibiliteit en onsterfelijkheid, Yolanda Bloemen & Hans Reinders

Artur Solomonov (Chabarovsk, 1976) – een uitgesproken criticus van het Poetinregime – verliet Rusland in 2018 en vestigde zich vervolgens in Israël. In zijn in 2019 geschreven stuk Hoe we Stalin ten grave droegen, door hemzelf een ‘tragifarce’ genoemd, onderzoekt de schrijver hoe in Rusland met de erfenis van Stalin is en wordt omgegaan. Stalin is dood, maar toch eigenlijk ook niet. Al een aantal jaren voor de Russische invasie in Oekraïne was een stevige comeback van de Stalincultus merkbaar. Nog steeds is voor veel Russen onduidelijk welke houding ze moeten aannemen ten aanzien van Stalin en zijn brute regime.

Solomonovs stuk handelt over de ‘flexibiliteit’ van de menselijke psyche, over de bereidheid onder bepaalde voorwaarden een totalitair verleden goed te praten en te kopiëren. Dit zwaarwichtige thema wordt door Solomonov met een humoristische ondertoon uitgewerkt.