Terug naar de vorige pagina
Schrijver(s)/ Dichter(s):
Dmitri Danilov
Titel:
Wat een sukkel, die Sergej!
Samensteller(s):
-
Vertaler(s):
Hompsy van Wijk
Prijs:
€ 12,00
ISBN 10:
90 73023 74 2
ISBN 13:
978 90 73023 74 1
pagina's:
56
Voeg toe aan winkelwagen Wat een sukkel, die Sergej! bestellen
Wat een sukkel, die Sergej!

‘Mogen we binnenkomen?’ vragen drie pakketbezorgers die bij Sergej, een jonge ict-er, voor de deur staan. Na enige aarzeling laat Sergej het drietal binnen en wat volgt is een wonderlijk samenzijn. Een bevreemdende conversatie ontspint zich: waar zijn deze mannen op uit?

Dmitri Danilov (Moskou, 1969) is een van Ruslands populairste schrijvers voor het toneel. Sommigen kenschetsen zijn stukken als satires over onze moderne tijd waarin autoriteiten het privéleven van gewone mensen steeds verder schenden. Anderen zien Danilov als een schrijver van groteske farcen in de traditie van het Russische absurdisme. Zelf geeft de auteur liefst aan ieder – regisseur, acteur, toeschouwer of lezer – de ruimte voor een eigen interpretatie.

Vertalerscollectief Hompsy van Wijk maakte van Danilovs Wat een sukkel, die Sergej! twee vertalingen. De eerste – die de Russische tekst getrouw volgt – is integraal in deze uitgave te vinden. Van de tweede, een ‘vernederlandste’ versie, zijn als appendix enkele fragmenten opgenomen.