20-02-2021

Huis clos-uitgaven via Uitgeverij Plantage

Vanaf januari 2021 zijn bij Uitgeverij Plantage de uitgaven te bestellen uit het fonds van Uitgeverij Huis Clos.

Literatuur, beeldende kunst, vormgeving en muziek zijn de gebieden waarop uitgeverij Huis Clos actief was. Relevante teksten van geëngageerde auteurs en eigenzinnige kunstenaars.

Huis Clos werd in 1986 opgericht als private press. De eerste publicaties verschenen in kleine oplagen, ze werden met de hand gezet en gedrukt in boekdruk en/of zeefdruk. Vanaf nummer 7 werd digitaal opgemaakt en in offset gedrukt. Pioniers van het eerste uur waren initiator en ontwerper Piet Gerards, boekbinder Jo Linssen, handzetter Jack van Kronenberg en de computerspecialisten Marc Vleugels en Henk Muller. Later waren onder meer Ben van Melick (redactie), Willem van de Wetering (publiciteit) en Huup Offermans (website) bij de uitgeverij betrokken.

Verkrijgbaar zijn onder meer: Misha Mengelberg, Enkele regels in de dierentuin, Pier Paolo Pasolini, De nachtegaal van de Katholieke Kerk, Camiel Hamans, Ben van Melick, Kees Hin, Theater Levano, Rainer Erich Scheichelbauer, Willem Frederik Hermans als filosoof, Lizet Duyvendak, Over alle grenzen heen. Joke van Leeuwen.

U kunt bestellen via info@plantageleiden.nl.

Voor meer informatie over Uitgeverij Huis Clos en Huis Clos-uitgaven, zie www.uitgeverijhuisclos.nl